Vissza

Forgócsatlakozókról


A DEUBLIN forgócsatlakozókról

A műszaki életben gyakorta előforduló feladat annak megoldása, hogy a valamely forgó gépegységbe egy, akár légnemű, akár folyékony, közeget kell bejuttatni.

Az ellátandó feladat kettős, egyrészt lehetővé kell tenni a forgó egység, és az ellátó csővezeték (ami nem forog) közötti elfordulást, másrészt az elfordulás helyén biztosítani kell a tömítettséget, a közeg biztonságos átvezetése érdekében. A DEUBLIN forgócsatlakozók ezt a feladatot látják el.

A be- vagy átvezetendő közeg feladata berendezéstől függően sokféle lehet, ennek megfelelően maga a közeg is feladattól függően különböző.
Néhány példa a forgó bevezetők használatára a forgó géprészek közegellátásánál:

hűtésre, temperálásra, víz alkalmazásával (például a nyomda-,a műanyagfeldolgozó-,a gumiiparban, az acélgyártásnál és feldolgozásnál)
fűtésre, melegítésre, gőz ill. hőközlő olaj alkalmazásával (például a papíriparban, műanyag- és gumiiparban)
különböző működtetésekre hidraulikus és pneumatikus rendszerek forgó elemeiben (például tengelykapcsolók, megfogó egységek, tokmányok)
hűtő-kenő folyadék, emulzió, olajköd átvezetésére a szerszámgépiparban a szerszámon keresztül való hűtés és forgácseltávolítás biztosítására

A széles felhasználási területeknek megfelelően a különböző szakterületeken más és más szakkifejezése honosodott meg ennek a gépépítési egységnek.
Néhány példa az elnevezésekre, melyekkel munkánk során találkoztunk

forgócsatlakozó
forgó átvezető
forgó bevezető
rotary
gőzfej
vizescsapágy
forgó fej
tömítőfej
forgó víz bevezető

A DEUBLIN forgócsatlakozók döntő többsége a kiegyenlített axiális csúszógyűrűs tömítés elvén működik. Ez a tömítési elv, a feladathoz illesztett anyagpárosítással biztosítja a minimális súrlódási ellenállást, és az adott körülményeknek megfelelő hosszú élettartamot.

Segíthetünk?

Kérdése van? Visszahívjuk!

Adja meg telefonszámát és kollégánk visszahívja Önt:

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Hírlevél

Kérjük adja meg email címét, hogy azonnal értesülhessen a legfrissebb tartalakról!

„A mi sikerünk az Ön gépének működése”

Kérdése van? Segítünk!

Írjon nekünk, munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére!